29. tammikuuta 2012

Tonnikala- kasvis munakasrulla

Löysin idean tämän ohjeen tekemiseen maku.fi sivulta, soveltamalla 4 eri munakasrullas reseptiä ! Tästä reseptistä riitti 2 henkilölle kahteen eri kertaan, joten yksi rulla menee näppärästi neljälle suulle: ) Jätkille tein vähän reilummalla munakkaalla ( 5 munaa, 2 maitoa, 2½ ruokakermaa, ½ dl vehnäjauhoja, ½ tl suolaa ja pippuria) ja täytteenä jauhelihaa ja perunaliha- vuoan loput, kun oli jäänyt: ) Täytteessä mikään ei ole rajana !

Munakas
4 kananmunaa
½ dl maitoa
2 dl ruokakermaa
alle ½ dl vehnäjauhoja
pippuria ja suolaa
1 rkl oliiviöljyä
iso koura juustoraastetta

Täyte
1 prk tonnikalaa öljyssä
porkkanaa ja kesäkurpitsaa raasteena

Leivinpaperilla vuorattu korkea reunainen pelti. Öljyä, jotta irtoaa paremmin.

Uuni 200 asteeseen.
1. Kananmunat kulhoon ja vispaa rakenne rikki.
2. Lisää maito, kerma, vehnäjauhot, suola ja pippuri ja öljy sekoita sekaisin.
3. Lopuksi sekaan myös juustoraaste.
4. Kippaa öljytyn leivinpaperin päälle pellille, laita uunin keskitasolle n. 20- 30 min, kunnes pinta on saanut tummanvaalean värin. Jos pintaan syntyy kuplia tai munakas pyrkii reunojen yli, sitä voi taputella lastalla varovasti, kuitenkaan sitä repimättä.
---
5. Raasta porkkanat kuorineen, ei päineen, mieluinen määrä sekä kesäkurpitsan pala.Voi käyttää myös muita vihanneksia tai kasviksia, suunnitellusti tai mitä kaapista löytyykään !
6. Laita kulhoon tonnikala öljyineen, lisää raasteet ja sekoita keskenään.
---
Kun munakas on valmis, laita se leivinpaperineen pöydälle ilman peltiä ja anna pienen hetken jäähtyä. Levitä täyte reunoja myöten munakkaan päälle ja rullaa tiukaksi leivinpaperin avulla. Rullan päälle voi ripotella juustoraastetta ja laittaa uuniin hetkeksi jotta se sulaa siihen päälle.



taustalla soi; Lady Gaga- Bloody Mary

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti