21. tammikuuta 2012

Saksanpähkinä kuivakakku


Taikina
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
0,5 dl vahvaa kahvia
1 dl saksanpähkinöitä


Kuorrutus
4 kukkura rkl tavallista tomusokeria
n. 2 rkl kahvia
saksanpähkinöitä


Vuoka
Pyöreä, voideltu, korputettu (itse käytin mannasuurimoita)

Uuni 175 asteeseen.
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen kananmunat, koko ajan vatkaten.
2. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhon sekaan.
3. Lisää jauhoista n. puolet, sitten kahvista puolet, loput jauhot ja loppu kahvi,
vatkaa pienellä tasolla tasaiseksi seokseksi.
4. Pilko saksanpähkinät melko suuriksi murusiksi ja kääntele lusikan/ nuolijan avulla taikinan sekaan.
5. Kaada vuokaan ja laita uunin alimmalle tasolle, n. 45- 50 min.
---

Kun kakku on tullut uunista, käännetty tarjoiluastian päälle ja annettu jäähtyä kunnolla ;
6. Mittaa tomusokeri esim. mukiin, keitä vahvaa kahvia, ota tarvittava määrä ja sekoita ne keskenään.
7. Lusikoi tomusokeriseos viivana kakun korkeimmille kohdille.
8. Valitse parhaimmat saksanpähkinät kakun päälle ja asettele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti