8. lokakuuta 2011

Serkun herkku Toscakakku

 


Pohja
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Kuorrutus
50 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1½ rkl maitoa
1½ rkl vehnäjauhoja
125 g mantelilastuja


Vuoka
20- 22cm, voideltu ja korppujauhoitettu, mieluiten irtopohja


1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon yksitellen kananmunat, samalla vatkaten.
2. Sekoita vehnäjauhojen joukkuun leivinjauhee, sekoita jauhot taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat.
3. Levitä taikina voideltuun+ korpuitettuun vuokaan.
4. Paista kakkua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20-25 min.
- - - 

5. Sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon sokeri, maito ja vehnäjauhot. Anna kiehahtaa, koko ajan sekoittaen. Lisää mantelilastut sekaan.
6. Kaada kuorrutus leivonnaisen pinnalle ja levitä tarvittaessa.
7. Paista kakkua uunin ylimmällä tasolla 10- 15 min, tai kunnes kuorrutus on saanut vähän väriä pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti