3. lokakuuta 2011

Hedelmäinen juustokakku


Pohja
n. 15kpl Digestive- keksejä
n. 75g voita tai margariinia

Täyte
200 g Philadelphia- juustoa tai muuta tuorejuusota
n. 100- 200 g cocktail- paloja säilykepurkista
n. 0,5 dl sokeria
½ dl cocktail- säilykepurkin sokerilientä
5 liivatelehteä
2 dl vispi- tai kuohukermaa

Kiille
n. 50- 100 g tai silmämääräisesti cocktail- paloja säilykepurkista
n. ½ dl cocktail- säilykepurkin sokerilientä
3 liivatelehteä

Vuoka
22,5 cm tasapohjainen, leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka

1. Vuoraa ensin irtopohjavuoan pohja leivinpaperi ja kiinnitä reunaosa. Jos käytät suurempaa vuokaa, kakusta tulee matalempi.
2. Murenna Digestive- keksit, esim. pakastepussissa, kaulimella tai käsin. Osan Digestive- kekseistä voi korvata esim. kanelikekseillä tai piparkakuilla. Sulata rasva ja yhdistä keksimuruihin. Painele se tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
3. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta cocktail- palat ja sekoita sokeri ja tuorejuusto niiden joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessa kulhossa.
4. Kuumenna cocktail- sokeriliemi. Nosta liivatelehdet vedestä ja valuta niistä ylimääräinen vesi pois. Laita ne kuumaan liemeen ja sekoita, kunnes ne liukenevat mehuun. Anna jäähtyä hetki.
5. Yhdistä liivatelehti- liemi tuorejuustoon ja ne kermavaahtoon vatkaimella sekoittaen. Tarkista maku, tarvittava sokerin määrä riippuu liemenmakeudesta!!
6. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3- 4 tunniksi.
7. Kun täyte on hyytynyt, ota se pois jääkaapista odottamaan. Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Cocktail- palat voi laittaa isoina, tai pienempinä, kuten tässä kakussa kuutioin niitä pienemmiksi. Asettele haluamallasi tavalla täytteen päälle.
8. Lämmitä cocktail- sokeriliemi ja nosta liivatelehdet vedestä, valuta niistä ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuumaan liemeen, sekoita. Kaada varovasti liivate- liemi cocktail- palojen päälle.
9. Laita juustokakku jääkaappiin vielä 2- 3 tunniksi hyytymään.

Muita tekemiäni juustokakkuja;
banaani- trooppinen
mustikka- vanilija: )

lakritsi- pommi: )
taustalla soi; Secondhand Serenade- Hear Me Now

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti