4. syyskuuta 2011

Amerikkalaiset pannukakut



Taikina
7 dl piimää
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vanilijasokeria
1 tl suolaa

paistamiseen voita

Tarjoiluun
vaahterasiirappia, marjoja, kermavaahtoa, hedelmiä tai kinuski- kastiketta, yms.

1. Riko kananmunat piimän joukkoon, vatkaa tasaiseksi.
2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Ripottele kuiva- aineet piimä- munaseoksen joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten, lisää sulatettu voi. Jatka lisäämällä sokeri tai hunaja, vanilijasokeri ja suola. Sekoita ja anna taikinan levähtää 5- 10min.
3. Kuumenna pieni valurautapannu ja lisää pannulle voita. Kaada sopiva määrä taikinaa ja paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta. Käännä pannukakku ja paista toiselta puolelta.
4. Pienennä lämpötilaa. Lisää nokare voita ja lisää taikinaa pannulle, jatka samanlailla kunnes taikina loppuu.

  
Itselläni on käytössä seitsemän pienen pannukakun- valurautapannu: )

○ Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen taikinan valmistamista
○ Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini moudosta taikinaan sitkoa.
○ Paista mieluumin alhaisella kuin korkealla lämpötilalla.
○ Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti