19. helmikuuta 2012

Laskiaispulla

Taikina
2 dl maitoa

20g hiivaa
1 kananmuna
½ tl suolaa
0,75 dl sokeria
kukkura 1 tl kardemummaa
6+ dl vehnäjauhoja
75g margariinia tai voita

Sisälle
pakastemansikkaa/ mansikkahilloa
kermavaahtoa vatkattuna

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva. S
ekoita maidon joukkoon myös kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.

2. Lisää taikinaan vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikinaa tarvittaessa.
3. Lisää sula rasva ja tarvittaessa lisää vehnäjauhoja. Jatka alustamista niin kauan, että taikina irtoaa käsistäsi ja kulhon reunoista.

4. Peitä kulho leivinliinalla ja jätä se kohoamaan lämpimään paikkaan n. 30min tai enemmän.
5. Tee taikinasta nyrkin kokoisia pyöreitä pullia n. 16 kpl. Anna kohota pellillä hetken aikaa lämpimässä paikassa.
6. Voitele pullat kananmunalla (½ riittää) ja halutessasi ripottele päälle raesokeria.
7. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa, n. 10 minuuttia, tai kun on saanut päälle kauniin ruskean värin ja pohja ruskistuu.
8. Anna valmiiden pullien jäähytä rauhassa, ennen halkaisemista. Paina pohjaan kuoppa, jonne laitetaan murskattuja ja sulaneita pakastemansikoita jos mansikkahilloa ei ole. Vatkataan vispikerma ja laitetaan sitä oman mielen mukaan, ainakin hillo peittoon: ) Pullan kansi päälle, ripottele tomusokeria päälle, nauti !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti