Perus resepti juustokakulle, josta voi soveltaa maun ja mielen mukaan mitä vain: )
Pohja:
n. 150-200 g keksejä muruina (Digestive, Domino, Kaura, Pipari)
75 g voita tai margariinia
Täyte:
200 g Philadelphia-juustoa tai muuta tuorejuustoa
n. 100-200 g marjoja, hedelmiä, suklaata mitä vain keksii ja muodosta riippumatta, jos
nestemmäinen, täytyy soveltaa määrä
0,25- ½ dl sokeria (RIIPPUU EDELLISEN AINEEN MAKEUDESTA)
0,25 dl jotain nestessä, riippuu mikä juustokakku (Kahvi, Mehu, Glögi, Laimennettu sitruuna)
5-6 liivatelehteä
1 ½-2 dl vispi- tai kuohukermaa
Vuoka:
tasapohjainen, leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka
tasapohjainen, leivinpaperilla vuorattu irtopohjavuoka
Peitä
ensin irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (jos tarve) ja kiinnitä sitten
reunaosa.
Vuoan koolla ei ole väliä, pienestä tulee korkeampi ja suuresta ohuempi ja leveämpi.
Normaali vuoka on n. 24 cm.
Murenna valitut ja mieluiset keksit. Osan voi myös korvata, esim. Digestive+ kanelikeksejä. Sulata voi ja yhdistä keksinmuruihin. Painele tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
Jos haluaa myös reunat, käytä enemmän keksejä+ rasvaa suhteessa.
Voi laittaa jääkaappiin ”kovettumaan” siksi aikaa, kun tekee täytteen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, väh. 5 min.
Soseuta/ Paloittele valittu ”maku” esim. banaani, lisää tuorejuusto joukkoon
(+ sokeri jos tarvitsee).
Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessa kulhossa.
Kuumenna 0,25 dl neste, esim. passionhedelmämehu, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja laita ne kuumaan nesteeseen ja sekoita, kunnes ovat liuenneet sekaan.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku !
Kaada täyte vuokaan, pohjan päälle.
Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään väh. 3-4 tunniksi
Juustokakun koristelussa on mielukuvitus rajana;
pilttiä, hedelmiä tai marjoja soseena tai sellaisenaan, hyytelömassan kanssa tai ilman, karkkeja, koristemarsipaani- ruusuja, kermavaahtoa, keksejä, ym !
Muista käyttää liivatelehtiä jos esim. nestemmäinen päällinen: )
Vuoan koolla ei ole väliä, pienestä tulee korkeampi ja suuresta ohuempi ja leveämpi.
Normaali vuoka on n. 24 cm.
Murenna valitut ja mieluiset keksit. Osan voi myös korvata, esim. Digestive+ kanelikeksejä. Sulata voi ja yhdistä keksinmuruihin. Painele tasaiseksi levyksi vuoan pohjalle.
Jos haluaa myös reunat, käytä enemmän keksejä+ rasvaa suhteessa.
Voi laittaa jääkaappiin ”kovettumaan” siksi aikaa, kun tekee täytteen.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan, väh. 5 min.
Soseuta/ Paloittele valittu ”maku” esim. banaani, lisää tuorejuusto joukkoon
(+ sokeri jos tarvitsee).
Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessa kulhossa.
Kuumenna 0,25 dl neste, esim. passionhedelmämehu, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja laita ne kuumaan nesteeseen ja sekoita, kunnes ovat liuenneet sekaan.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja tarkista maku !
Kaada täyte vuokaan, pohjan päälle.
Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään väh. 3-4 tunniksi
Juustokakun koristelussa on mielukuvitus rajana;
pilttiä, hedelmiä tai marjoja soseena tai sellaisenaan, hyytelömassan kanssa tai ilman, karkkeja, koristemarsipaani- ruusuja, kermavaahtoa, keksejä, ym !
Muista käyttää liivatelehtiä jos esim. nestemmäinen päällinen: )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti